Рубрики газети:


Новини, події
Рідна Віра
Родознавство
Козацтво
Суспільство
Пізнай себе
Традиції, побут
Анекдоти
Байки
Прислів'я
Опитування
Альбоми
Різне


 Номери газети:



 Меню користувача





 Опитування



 Підписка на газету!


 Наші друзі:




 


Покон Рода


 Наша кнопка:

 Лічильник:




Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 

Арійські Віди та їх джерело

 Категорія: Родознавство \ Переглянуто: 908
 

До багатьох народів застосовується саме другий спосіб упокорення. Створювалися такі релігії, які виправдовували і вважали божественним: перебування в рабстві, непротивлення злу, зраду, вбивство родича для спасіння його душі тощо. Людина повинна безумовно вірити духовному провідникові, бо він оголошується посередником між Богом і людиною. Одночасно, створювались умови коли немає можливості перевірити правдивість слів священика, бо писання якими той користується, або написані чужою мовою і чужими письменами, або взагалі недоступні (заборонені для читання, як Біблія).


uploads/news/70/clip_image016.jpg

Тобто, створювалася релігія заснована на «незнанні», «безглузді», «невіданні». «Невідання» стає головною підставою «святости» нової віри, таємність подається як чеснота. Знання стають надбанням тільки обраних, а долею більшости залишається лише сприймати «святу локшину», яку подають попи. Відичі джерела оголошуються забороненими і підлягають знищенню, а шукачі і носії знань стають «чорнокнижниками» та «чаклунами».

Зустрічаючи вперше слово «Віди», ми починаємо замислюватись та шукати схожі за звучанням слова, щоби зрозуміти значення. І тоді пригадується призабуте й маловживане дієслово «відати» та російське «відєть». Обидва слова мають спільне походження, з ними також пов'язані такі слова як руське «видіти» та російське «вєдать», тільки в цьому співставленні вони міняються значенням з першою парою. Русько-українському «видіти» відповідає російське «відєть», а російському «вєдать» - руське «відати». «Видіти/відєть» має значення «зором сприймати щось», «відати/ вєдать» - стосується уже розумового пізнання того, що сприйнялось через зір.

І хоча в нас є інші засоби сприйняття, але зір серед них займає перше місце, за його допомогою ми отримуємо 90% всіх знань.

«Відання» більш по сучасному можна назвати «знанням». Але, якщо «знання» - це пізнання явного (реального), то «відання» - пізнання Божественного. Природно виникне питання: а чому це раптом саме Божественного? Для цього заглибимось у сиву давнину, до витоків нашої мови.

Річ у тому, що в стародавній мові, слова протилежного значення утворювались перестановкою голосного навколо приголосного. Наприклад, якщо місяць у стародавніх єгиптян називався «ар» (ла-тиною «ur», «ог») тоді сонце - «ра» (латиною «ru», «ro»). А от у Слав'ян молоде сонце звалось Йар (Ярило), а зріле - Рай (Урай-Рай), себто формувалась дуальність «молодість-старість».

Відволічемось на хвильку від сонця і згадаймо тепер наше слово «Див». У давньоруській поемі «Слово про похід і горе Ігоря Святославича» розділ, де розповідається про напад чужинців на Русь закінчується словами: «уже [с]вьржеся Див на землю».

«Див» сприймається людьми як щось незрозуміле, темне, неясне, незвідане (але це не зло, бо наші предки ніколи не ділили світ на взаємозаперечувані частки, а вважали, що у світі все взаємодіє). Саме тому, коли ми чогось не розуміємо, то називаємо це «ДИВом». Коли ми чогось не бачимо, але бажаємо розгледіти, тоді ми «ДИВимось», коли бачимо, тоді «ВИДимо» і нам стає «ВІДомо».

Таким чином, ми маємо - ДИВ (неясне, незрозуміле) та ВИД (ясне, зрозуміле). Найцікавіше, проводячи історичний аналіз, побачимо, що в шумерів ієрогліф який має вигляд ока з віями, зображеного в профіль, називається «ved», «vid», «ed» і ним позначали Бога Сонця. Тут же пригадуємо, що Слав'яни сонячного Бога Дажбога називали епітетом «Око Боже».

Таким чином, доходимо природно до того, що слова «відати», «видіти» на пряму пов'язані з такими поняттями як Бог, Бог Сонця, Око Боже. Саме тому ми вище зазначили, що «відання» це пізнання божественного, а шлях цього пізнання називається БІДАМИ, або «відизмом».

Віди - це знання Бога, Сонячного, Світлого Бога, знання про його Білий Світ. Тому людину, що йде шляхом пізнання Бога називають ВІДьма та ВІДун, або у множині: ВІДаючі. Джерелом Від є сам Род Всевишній, який передав їх Вишнім Богам, а ті, у свою чергу, Спасам та Волхвам-Радетелям. Так Віди потрапляють до людей.

Відами володіють Відаючі, люди, що йдуть шляхом пізнання Божественного. Такими в старовину були жреці, відуни та волхви, духовні провідники Арійських народів. Маючи велику духовну силу, вони говорили з Богами й передавали ці Віди народу такими словами, аби їх могли зрозуміти і трударі, і вояки, і князі. А оскільки у давнину, на відміну від сьогодення, більша частина людей йшла до самопізнання/ пізнання Бога, то жерцями були усі глави родів.

Відтак Віди, що породжені Родом Всевишнім, будучи надбанням білошкірих народів - належать усім людям, які здатні їх осягнути і йти шляхом Світла. В кожному роді завжди були Відаючі люди, обов'язком, а не привілеєм яких, було навчати своїх одноплеменників Божим Знанням. І, якщо ти починаєш нести «святулокшину», - це легко викрити, звернувшись до іншої Відаючої людини та використавши священні тексти, написані рідною мовою та рідною писемністю.

Сьогодні зрозуміти духовне значення Відизму можна лише у порівнянні з тим, що нашому народу накинули. Мораль чужої віри висловлена в усім нам відомих 10-ти заповідях. Темні сили ведуть свою гру надзвичайно витончено і для того, аби звести людину на криву стежку (у Кривду, як мовили в давнину), брехню лише розбавляють вкрапленнями світла.

На відміну від синайського бога, Рідні Боги спрямовують наше мислення не на стримування самих себе від брехні, кра-дійства, убивств, перелюбу чи заздрощів, а на пізнання Всесвіту, бо зазначені в біблії кривди були не притаманними слов'янам. Карби відання Покону Рода Всевишнього (Слав'янське відичне джерело) повчають: «Усе Родом об'єднане і в Роді перебуває, Боги прийшли з Роду і Родом утримані є, а люди - суть рід Божеський в Яві. Тож жийте родами, славлячи Праотців; Чи то у Небі, чи то на Землі у Колі Живого явлення усе перебуває у русі. Істинно те, що все має своє місце і час. Відаючи це - будьте мудрими у вчинках; Живіть у світі по Праві, Кривду минайте, а Правду шукайте і будете мати життя вічне з Богами у Роді Великім; Правду любіть, бо вона вам від Прави. Мудрістю Богів Рідних освячуйтеся, тіла і душі очищуючи. Бо прийде Карна з Недолею чорною, гнів Богів звістуючи, щоб згадали ви про шлях праведний; Тримайте у чистоті тіла і душі свої, Світлом Сварожим наповнюючи, Богів славте і буде вічно жити з Богами у Триглаві зливаючись у єдину Правду і Силу; Всяк Рід має мову свою, яка від Дерева Роду походить, нареченням світу від Богів линучи».

Арійські Віди кажуть нам, що ми Божеський рід, діти Бога, тому мусимо бути мудрими, жити по правді і шукати правду, тримати в чистоті душі і тіла, берегти рідну мову і звичай. Ці заповіти надихають людину йти до світла, до радости, до відчуття себе Божим перстом.

Предки закликають і просять нас повернути до Рідного відання, тим забезпечивши світле буття нашим дітям. Нині Слав'яни спрямовують свої помисли до Богів Світла, Мудрости й Правди, Любови та Справедливости. Цьому вчать нас Віди, знання Сонячного, Світлого Бога, які передані нам нашими Предками.



Богумир МИКОЛАЇВ «Рідна Віра. Наші духовні джерела»
 
Автор: admin 16.05.2010,
Версія для друку     

Комментарії

Немає коментаріїв
Логін: Гость
Повідомлення:
Підтвердження кода безпеки
Код безпеки:
Введіть код:*
 
 
Дозволяється та вітається передрук матеріалів
з посиланням на джерело.


http://gazeta.triglav.pro ® 2010
 

Передплата на газету.

Відновлення видання віснику Характерного козацтва - “ТРИГЛАВ”. Відтепер газета є щомісячна і може бути отримана через пошту. Підписатися на “ТРИГЛАВ” просто - завітати до найближчого поштового відділення та оформити підписку.
                   Підписний індекс газети "ТРИГЛАВ" 49069
Підписка в будь-який час - підписатися можно на номери на наступний місяць і до кінця року. Дивіться інформаційний лист №2 (вклеєна вкладка до «Каталогу видань України на 1 півріччя 2010 р.»).  Газета виходить українською мовою.
 
Сторінка згенерована за 0.0176 секунд та 9 запитів до бази даних за 0.00051 секунд
Copyright ©2007-2022 by Kasseler CMS. All rights reserved.

Вы можете купить часы как известных брендов, так и недорогие китайcкие часы.